Malzeme:1 tane yumurta
yarim cay bardagi su
bi yemek kasigi sivi yag
2 kasik yogurt
yarim paket kabartma tozu
alabildigi kadar un {kulak memesi gibi}
Serbetin yabilisi:1 kg seker
5 bardak su
4-5 damla limon
Kaynatilcak ve tatli firindan ciktiktan 3-4 dak sonra üzerine dökülecek.
Yapilis: Bütün malzemeler karistirip, yoguruluyo.
Hamuru 1-2 saat dinlenecek.
(Bu arada serbeti hazirlayip ocaga koyabilirsiniz, tatli firindan cikincaya kadar alti acik kalicak)
Sonra dinlenmis hamur kücük top halinde 12-14 tane bölünecek.
Hamuru acicaksiniz, yapismasin diye nisastayla beraber ve isteginize göre findik ve cevizi icine serpiceksiiz ve hamuru oklavaya sarip sonra kenarindan büzüp tepsiye koyucaksiniz.
Ondan sonra eritilmis 3/4 paket yagi ve 1 kasik sivi yag {sicakken} üzerine döküceksiniz.
120°-150° firina koyucaksiniz.
Afiyet, Bal, Seker olsun